איך האולימפיאדה קשורה לעולם העסקי? כמה הדמיון והתמודדות זהים? מה ניתן ללמוד האחד מהאחר? הכל במאמר מיוחד לאולימפיאדה

אולימפיאדה בעולם העסקי

עם האולימפיאדה ומדליית הזהב הראשונה שהביאה לינוי אשרם, אי אפשר שלא להתייחס לקשר של עולם הספורט לעולם העסקים. הספורט והאימונים במשפחתי הוא חלק מהשיח היומיומי, וייתכן שאולי בשל כך הנושא הזה בלט לי עוד יותר. יש כל כך הרבה דמיון בין עולם הספורט לעולם העסקים, אז הנה עשר נקודות משותפות לעולם הספורט ועולם העסקים. מוכנים:

  1. סביבה תומכת – הסביבה התומכת בספורט בדיוק כמו בעסקים היא מהותית וחשובה. היא מהווה עוגן ומקום בו אפשר לשחרר לחצים, לקבל חיבוק ועצות ופשוט להיות אנחנו. הסביבה התומכת מהווה חלק משמעותי גם בעולמם של המנהלים והעסקים ומאפשרת להם כתף תומכת וחמה בעתות משבר. סביבה תומכת מאפשרת "הטענת מצברים" וצמיחה אישית והיא חשובה להתפתחות עסקית ואישית של העובדים והארגון.

  2. הדרך לשם – הדרך לאולימפיאדה היא מאתגרת הרבה יותר מהאולימפיאדה עצמה. האימונים התובעניים, המשמעת הקשה, בניית היכולות – כל אלו מאתגרים וקשים מאוד עוד הרבה יותר מהתחרות עצמה. בדיוק כך בעולם העסקי. הדרך בעולם העסקי רוויה באתגרים וקשיים, והדרך מאתגרת הרבה יותר מההישג אליו אנו שואפים אליו.

  3. פציעות – בספורט חלק מהעניין הוא להיפצע. זה כואב, זה מעכב, זה מבאס, אבל זה חלק מהעניין. בדיוק באותו האופן יש פציעות גם בעולם העסקי, שמאיטות אותנו, פוגעות בנו, אבל זה חלק מהעניין. אנחנו בסופו של דבר למדים מכך, מתחזקים, משנים מסלול, מתמקדים מחדש ומדייקים את הדרך שלנו, כי כאמור, זה חלק מהעניין.

  4. אבי ההצלחה – כשלינור זכתה, כולנו היינו שם והתרגשנו. איפה היינו עם יתר המועמדים שלא זכו? מי זוכר את שמם? מעטים. בעולם העסקי הנושא אינו שונה. כשיש הצלחה עולמית לחברה ישראלי, כולנו מדברים על גאווה ישראלית ושמחים לנכס אותה אלינו. העניין הוא שאף אחד מאתנו לא נוכח כאשר יש אתגרים וקשיים. זוהי למעשה הסביבה הרחוקה, שאינה נוכחת באופן שוטף, בשונה מהסביבה הקרובה, וניזונה רק מהשיאים שישנם.

  5. קמים – נופלים – מעטים הן הספורטאים שיכולים לקום אחרי נפילה, אחרי תרגיל לא טוב ולהמשיך עם חיוך כאילו דבר לא קרה ופשוט להמשיך. לינוי, בתרגיל האחרון, גם כאשר הסרט נפל מידיה, המשיכה בתרגיל כאילו לא קרה דבר. גם בכולם העסקי, לאחר נפילה יש כאלו שימשיכו כאילו דבר לא קרה, אך יש כאלו שיקפאו, שיעצרו ללקק את הפצעים, שיצטרכו לעשות חשיבה מחודשת. שתי הדרכים לגיטימיות, מן הסתם, לשתיהן יתרונות וחסרונות והן מאוד תלויות בסיטואציה. עם זאת, כאשר בחרתם לעצור לזמן פציעות, הגדירו לעצמכם עד מתי ואל תשאבו לפציעה עצמה.

  6. יחסי מאמן – מתאמן – קשה היה שלא להבחין בכך שהיו מאמנים שישבו צמוד וחבוקים עם המאמנים שלהם, ולעומתם היו מרוחקים, שומרי מרחק זה מזה, מאוד רשמיים. מערכת היחסים עם הדמות שמכווינה אותנו ורמת הפתיחות שלנו איתה, היא משמעותית להצלחה. כאשר אנו חשים שיש לנו שותף לדרך, שותף, שהוא חלק מהסביבה התומכת, זה נפלא, אך כאשר זוהי דמות סמכותית, נוצרת מערכת יחסים אחרת ובעיניי פחות אפקטיבית. בדיוק באותו האופן, אני רואה את הליווי העסקי שלי בחברות ועסקים. אני הופכת להיות שותפה שלהם. הופכת להיות הסביבה התומכת, אך המכווינה והמייעצת עבורם.

  7. הכל או כלום – עם כל התרעומת שהייתה על הנבחרת הרוסית ועל ההתבטאויות שהיו על כך שלינוי לא הייתה ראויה למדליה (הערות חסרות כל בסיס, אבל זה לדיון אחר), אני ראיתי שתי ילדות מסכנות ואחת מסכנה במיוחד, שזכתה במדליית כסף וחשה כישלון מוחלט. ריחמתי עליה, על החינוך הנוקשה שהיא קיבלה שהוא "100 או 0". היא לרגע לא הצליחה לראות במקום שני הישג, אלא כישלון גמור ולא הצליחה לעצור את הדמעות. אני לא רוצה לחשוב מה מחכה לה בבית מצוות המאמנים שלה ומהוריה.
    לא פעם אני רואה זאת בעולם העסקי. מסמנים מטרה ומצליחים להשיג את חלקה. יש המצליחים לראות את הכוס המלאה ויש הרואים בכך כישלון מוחץ. הביטו לעבר ההישגים שלכם, מה הצלחתם ודייקו את הדרך שלכם לקראת לניסיון הבא.

  8. ליהנות – שמתם לב כמה החיוך של לינוי היה דומיננטי לאורך כל התרגיל? כמה היא הייתה משוחררת ופשוט נהנתה לכל אורך התחרות? משתתפות רבות אחרות היו קפוצות ולחוצות ונראה שמתקשות להוציא חיוך אחד ועשו זאת, אם בכלל, רק בסופו של התרגיל.
    לא פעם אני שואלת את האנשים בחברות שאני מלווה ממה הם נהנים בעבודה ולא פעם יש שתיקה קלה והם מודים שהם לא חשבו על זה. כל כך חשוב ליהנות לאורך הדרך, לאהוב את העשייה, לשמר את התשוקה וכך תהיה מוטיבציה להמשיך.

  9. התמדה – רמת הקושי שלינוי הציגה הייתה גבוהה מאוד, זה הודגש בכל פרשנות שנשמעה. היכולת שלה להתמיד לעשות את אותו תרגיל שוב ושוב ושוב ושוב עד שייצא מדויק ונכון – היא מדהימה. היא העידה על עצמה שמעולם לא התבלטה הצטיינה בחוג, אלא פשוט לא ויתרה והתמידה וכך הצליחה להגיע להישגים יוצאי דופן.
    בדיוק כך בעולם העסקי. יכולת ההתמדה שלנו מאפשרת לנו להמשיך ולהתקדם, להוסיף ולהתפתח.


  10. מטרה חדשה – אחד הדברים המאפיינים ביותר ספורטאים אולימפיים, הוא שברגע שמסתיימת לה תחרות אחת, מיד מציבים מטר לעבר תחרות חדשה. לא נחים על זרי הדפנה, כי בדיוק ברדע המנעוחה, יתפוס מישהו אחר את מקומך.
    בדיוק כך גם בעולם העסקי, נהנים מההישגים, אך לא נחים לרגע. ממשיכים בעשייה ומציבים מטרה חדשה להשגה.

עולם הספורט והעולם העסקי דומים זה לזה בהרבה מאוד היבטים. אמנם בעולם העסקי לא מחלקים מדליות, אך לשם כך נועדו העצירות לחיזוקים, אם מהסביבה או מעצמכם. הוקירו את עצמכם על העשייה שלכם, על ההישגים שלכם ובעיקר על הדרך. בהצלחה!

היה מעניין?

מזמינה אותך להיפגש איתי ונראה איך אפשר ליישם את זה בעסק שלך!
רק למלא את הפרטים, הקפה והפגישה עליי!

מזמינה אותך לשתף:)