מהם שבעת האתגרים המרכזיים העומדים ביומיום של העצמאי? איך יוצרים יום עבודה אפקטיבי?

איך יוצרים עבודה אפקטיבית?

היציאה לדרך עצמאית הינה מאתגרת וטומנת בחובה אתגרים שמתגלים עם הזמן. בתחילת הדרך, ישנה התרגשות גדולה, ואולי אף אופוריה. אנחנו אדונים לעצמו, אפשר לקחת חופש מתי שרוצים, אפילו סידורים אפשר לעשות ככה באמצע היום! מדהים! מהר מאוד מבינים כי החופש הזה הוא אשליה ונדרשת משמעת ופרודוקטיביות, בכדי לייצר הכנסה חודשית.

עם ניסיוני, הצלחתי למפות שבעה אתגרים מרכזיים העומדים ביומיום של העצמאי, בהיבט הפרודוקטיביות של העשייה השוטפת. אז מהם שבעת האתגרים וכיצד ניתן להתמודד איתם?

  1. הגדרת שעות עבודה – תתפלאו, כמה פשוט כך זה משמעותי! מתי אתם מתחילים את יום העבודה שלכם? מתי אתם מסיימים אותו? האם ישנן הפסקות באמצע? האם יש יום חופש? חצאי ימים? האם בשעות העבודה מדברים עם בני משפחה וחברים? הגדירו את שעות העבודה שלכם, כיצד נראה יום העבודה שלכם, וכך תוכלו לתכנן טוב יותר את יום העבודה שלכם.

  2. תכנון יומי – מה בתכנון שלכם היום? רבים לא יודעים לענות על כך. הגדרתם את שעות העבודה שלכם? כעת הגדירו את התוכן. תכנון יומי הנעשה מראש מאפשר לכם לעמוד בלוחות הזמנים הנדרשים לכם, מדייק את העשייה היומית שלכם ויוצר "סדר יום" עבורכם. קל יותר להתחיל לעבוד כאשר אנו יודעים מה עומד על הפרק מבחינתנו. באותו האופן, אנו יכולים כך לשבץ את המשימות שלנו לידי תכנון שבועי ולהגביר את אפקטיביות העשייה העסקית שלנו.

  3. משמעת עצמית – כשאני מדברת עם עצמאים על משמעת עצמית, אני נתקלת פעמים רבות בתגובה "אין לי משמעת עצמית". אז יכול להיות ששריר המשמעת העצמית פחות מפותח אצלכם, אבל זה לגמרי ניתן לשיפור ושינוי משמעותי. תכנון יומי, עליו דיברתי בסעיף הקודם בהחלט משפר זאת, ניתן גם להגדיר מישהו מבחינתכם שאתם "מדווחים" לו בסופו של יום על ההספק שלכם. הידיעה שיש מישהו שאתם חייבים לו דין וחשבון ממקדת ומחייבת אתכם.

  4. חוסר תעדוף – הגדרתם את המשימות שלכם? הגדרתם לו"ז? אז ממה מתחילים? צרו תעדוף שמשקף את חשיבות ודחיפות המשימה, ולאו דווקא המשימות שאתם מעדיפים לעשותן. התעדוף יוצר דחיות למשימה וגורם לעשייה אפקטיבית, כך שאתם מדויקים יותר מבחינת הפניית המשאבים שלכם.

  5. גלישה ברשתות – אין ספק שיווק ברשתות חברתיות, נוכחות, מעורבות ויצירת אינטראקציות היא חשובה מאוד לעסק. עם זאת הזליגה הצידה, לנושאים שהינם פחות רלוונטיים למטרה הראשונית שלכם מתרחשת כמעט בכל פעם. הגדירו את השעות בהן אתם במדיה, כך שזה יהיה מבוקר ולא "על הדרך". רגע לפני שאתם מתחילים בגלישה, הגדירו מה המטרה שלשמה נכנסתם. ממליצה לכם אפילו לשים טיימר רלוונטי למשימה שלכם, בכדי שתוכלו לעצור את עצמכם.

  6. גישה שלילית – מה הקשר לגישה לאפקטיביות? אז זהו, שיש קשר ואפילו משמעותי. הגישה שלכם ליום שלכם, לעשייה שלכם יוצרת את הגישה שלכם עבור המשימות שלכם. שפרו את התחושה שלכם עם הדברים שעושים לכם טוב: מוזיקה טובה ואווירת עבודה שמקדמת אתכם. גישה חיובית ומקדמת עם הדברים הקטנים שעושים לכם טוב, יביאו ליום חיובי יותר והעשייה שלכם תהיה איכותית יותר.

  7. פחד משתק – לא פעם אני נתקלת בעצמאים שהם סופר פרודוקטיביים, אך הפחד מההצלחה, החשש הזה שהכל יתנפץ להם בפרצוף, מלחיץ אותם ומשתק את העשייה שלכם. הרשו לעצמכם לפחד, אמצו את הפחד, כי כך אתם מבינים שאתם ניצבים בפני משהו חדש, משהו אחר ואתם ממנפים את היכולות שלכם במלוא העוצמה.

עשייה אפקטיבית הינה אבן דרך משמעותית להצלחה עסקית. ככל שתוכלו ליצור עשייה פורייה יותר, כך תוכלו לייצר יותר הכנסה בפחות זמן, לפנות זמן לאסטרטגיה וליצור מומחיות בתחום שלכם. ואם אתם צריכים עזרה בזה, אני פה בשבילכם:)

היה מעניין?

מזמינה אותך להיפגש איתי ונראה איך אפשר ליישם את זה בעסק שלך!
רק למלא את הפרטים, הקפה והפגישה עליי!

מזמינה אותך לשתף:)