אני פוגשת עצמאים רבים שמחפשים לחלוק את הבדידות של העצמאי עם אחר, לחלוק את המשימות, את המטלות וליצור חשיבה משותפת. יש המוצאים את המענה לכך ע"י ספקי חוץ, ויש המחפשים משהו מחייב יותר, שותפות.

איך בוחרים שותף?

אני פוגשת עצמאים רבים שמחפשים לחלוק את הבדידות של העצמאי עם אחר, לחלוק את המשימות, את המטלות וליצור חשיבה משותפת. יש המוצאים את המענה לכך ע"י ספקי חוץ, ויש המחפשים משהו מחייב יותר, שותפות.

השותפות היא מורכבת ולצד היתרונות הגדולים שלה, יש לה גם חסרונות. פעמים רבות אני מוצאת כי התמונה המלאה לא הייתה ברורה לשני הצדדים, ולכן השותפות כושלת. אז אם בכל זאת אתם מחליטים על שותפות, מה כדאי לשים לב?

  1. מערכת יחסים – לפני הכל אנו מתבססים על מערכות יחסים. אנו עושים עסקים עם אנשים ובסיס מערכת היחסים הינה בעלת משקל מהותי להתווית הדרך המקצועית שלכם. ביסוס וחיזוק מערכת היחסים האישית שלכם, תהווה את התשתית ואת האווירה בה ינוהלו יתר הדברים. אני מאמינה בשותפות שבסיסה הוא חברות טובה, היות וכך ישנה הכלה של האחר, ישנה שקיפות ואכפתיות אחד מהשני.

  2. סולם ערכים – עליכם לבחון כי אתם והשותף המיועד מאמינים באותו סט ערכים, רואים את את אותו החזון (פחות או יותר), ולמעשה מחוברים בהיבט הכי בסיסי שיכול להיות ב"אני מאמין" שלכם. כאשר הבסיס הוא דומה, אפשר לבנות עליו אינספור מבנים. עם זאת כאשר סולם הערכים שלכם שונה או נמצא בסתירה בחלקים מסוימים, דבר זה עלול להוביל למחלוקות רבות, שיהיה קושי ליישב אותן כאשר הבסיס שונה לגמרי.

  3. מערכת ציפיות – הגדירו מה כל אחד מכם מצפה מהשותף. מהו המקום אליו אתם שואפים להגיע יחד, בהיבט האישי והעסקי, לאן הייתם רוצים להגיע עם העסק שלכם, עם השותף שלכם. בחנו מהו הערך המוסף שהשותף יביא אתו מבחינתכם. כל ציפייה היא לגיטימית, החכמה היא להציף אותה וליישב אותה. ככל שהשקיפות תהיה גבוהה יותר, כך תוכלו להגיע לתוצאות איכותיות יותר.

  4. הגדרת תפקידים – הגדירו מהו תפקידו של כל אחד מכם. עם הגדרת התפקיד, יש להגדיר מהי האחריות של כל אחד ואחד מכם ומהן "גבולות הגזרה" בכדי שלא יהיה מצב בו אתם מכמסים אחד לתחומו של השני. אני ממליצה ליצור את חלוקת התפקידים עפ"י שני קריטריונים עיקריים: התמחות ותשוקה. כאשר אתם מתמחים בתחום מסוים ואוהבים לעסוק בו, זהו הבסיס להצלחת השותפות. האידיאל הוא ליצור תפקידים משלימים זה לזה, בכדי שיחד תוכלו להגיע ליותר, הרבה יותר. כך מה שאחד פחות אוהב ופחות מתמחה, השני יעשה.

  5. מודל כלכלי – זהו נושא רגיש שהרבה נמנעים מלדבר עליו באופן גלוי ומאמינים ש"יהיה בסדר". אני ממליצה לשים את הכל על השולחן ולדבר על הכל. מהו המודל הכלכלי שאתם חושבים עליו? האם שניכם תורמים את אותו הדבר, ולכן צריכה להיות חלוקה שווה או אולי לא? איך תהיה ההתנהלות הכספית בינכם? האם תפתחו חשבון משותף? האם בהעברות? ככל שתדייקו את המודל הכלכלי שלכם, כך יהיה לכם קל יותר להתנהל וליישב סוגיות.

שותפות הינה דבר המצריך השקעה, הדורש התכווננות של שני הצדדים, ויתורים ודיאלוג, הרבה מאוד דיאלוג. ככל שתטיבו לדבר על הדברים, ללא יוצא מן הכלל, השותפות שלכם תהיה איתנה יותר. מעבר לכך, אני מאמינה בבניית חוזה אצל עו"ד, בכדי לדון בעוד הרבה מאוד היבטים, שלא בטוח שאתם מודעים אליהם. שיהיה בהצלחה!



אהבת?

מזמינה אותך להיפגש איתי ונראה איך אפשר ליישם את זה בעסק שלך!
רק למלא את הפרטים, הקפה והפגישה עליי!

מזמינה אותך לשתף:)