החלטתם לבנות אתר? מעולה. אז אם כבר אתר אז אני, רויטל ואורי ממליצים על וורדפרס. למה? הכל פה במאמר עשיר במיוחד בשבילכם.

קצת על וורדפרס

אני מהמאמינים הגדולים בנכסים דיגיטליים ובראשם אתרים עצמאיים משלכם, ללא תלות באתרים אחרים. יש היום כל כך הרבה פלטפורמות לבניית אתרים, אך אין ספק כי וורדפרס היא המובילה שבהן. אז החלטתי לארח את אורי ורויטל מ MuchMore, המתמחים ב- בניית אתרי וורדפרס, ויסבירו למה דווקא וורדפרס.
אז נעים להכיר, אנו אורי ורויטל, כאמור מתמחים בוורדפרס. אם אתם כבר קוראים את המאמר הזה או שיש לכם אתר וורדפרס או שאתם חושבים על כך. אנו ממליצים בחום על הפלטפורמה החינמית הזאת שנעשתה בשנים האחרונות לפלטפורמה  הכי פופולרית בעולם להקמת אתרים. למעשה, על פי הדיווחים האחרונים כ- 30% מהאתרים בעולם בנויים על פלטפורמת וורדפרס.

היתרונות של WORDPRESS:

  1. מניסיוננו שהושג מקידום של מאות אתרים – זאת התכנה שהכי קל ויעיל בה לקדם אתר ותאמינו לנו שניסינו לא מעט).
  2. פלטפורמת וורדפרס היא פלטפורמת קוד פתוח חינמית, על כל המשתמע מכך.
  3. התוסף החדשני אלמנטור עשה מהפכה בבניית עמודים מעוצבים בשליטה גרפית מלאה של פונטים, צבעים, חלוקה של העמוד, הוספה של עשרות סוגי רכיבים (כמו וידאו, תמונה, ממליצים, סליידרים) בגרירה פשוטה.
  4. אתם יכולים לאחסן את האתר שלכם היכן שתבחרו.
  5. יש אלפי פלאגינים חינמיים – תוספים לאתר שיכולים להוסיף תכונות בסיסיות כמו צור קשר ואפשריות יותר מתקדמות כמו חנות שתתמוך באלפי מוצרים.
  6. בארץ יש אלפי בוני אתרים ומתכנתים שעובדים עם וורדפרס – תמיד תוכלו למצוא מקצוען שיעזור לכם (ובעולם יש הרבה יותר…).
  7. יש המון מידע באתר של וורדפרס ואתרים אחרים, עם פתרונות לכמעט כל בעיה שתתקלו בה.
  8. יש אלפי תבניות עיצוב חינמיות לבחירתכם ועוד אלפי תבניות במחירים מוכים של כ 50-60$.

הנושאים הכי חשובים  בהקמה או שדרוג אתר וורדפרס

עם כמעט 15 שנות קידום אתרי וורדפרס,  רצינו לספר לכם על מספר נושאים חשובים שקשורים לבניית וקידום אתר וורדפרס חדש או  שדרוג אתר וורדפרס קיים.

1. בדיקה – האם האתר שלכם חסום למנועי חיפוש?

דבר ראשון שחשוב לעשות הוא לבדוק שלא סימנתם בטעות לגוגל לא לסרוק את האתר שלכם.

בפאנל הניהול של כל אתר וורדפרס יש אופציה להודיע לגוגל שלא להראות את האתר בחיפושים. האופציה הזאת נועדה עבור אתרים בהקמה שלא רוצים שיופיעו בחיפושים.

ההמלצה שלנו היא לעולם לא לסמן את הצ'ק בוקס הזה באתר.
גוגל ממש לא אוהב להגיע לאתר ולקבל הודעה שכל האתר חסום.

לדעתנו, הדרך הקלה לבניית אתר וורדפרס מתחילה בדף בית – התחילו עם דף בסיסי ובו פרטים על האתר. אם יש דפים שאתם לא רוצים שיהיו מוצגים באתר, תשמרו אותם כטיוטה ותפרסמו אותם כשיהיו מוכנים.

בכל מקרה לוקח זמן עד שתופיעו ראשונים בחיפושים אז אל תהיו לחוצים:)

 


2. בדיקה שהאתר שלכם מאובטח ע"י SSL

תסתכלו על האתר שלכם בדפדפן ובדקו שליד ה- URL של האתר מופיע אייקון של מנעול ובנוסף שלפני כתובת האתר מופיע https  ולא http – ה S בסוף היא סימון של אבטחה – Secured.



3. תוספי וורדפרס  (WordPress Plugins)מומלצים

כמה נוח שיש כל כך הרבה פלאגינים (תוספים) חינמיים בוורדפרס.
כמעט לכל תוספת לאתר שתחשבו עליה – אפשר למצוא פלאגין. לדוגמא: פלאגין שיודע לחבר בין הצור קשר של וורדפרס עם תוכנת CRM, פלאגין שיודע להביא את כל הסרטונים שיש לכם בערוץ ביוטיוב בבת אחת לעמוד שתבחרו באתר, פלאגין שיכול להפוך את אתר הוורדפרס שלכם לאתר למכירת קורסים אונליין ועוד עשרות אלפי פלאגינים.

אבל! חשוב לנסות שלא להעמיס.
נסו לשמור על מקסימום של 10 פלאגינים. פגשנו אתרים שמגיעים ל- 40-50 פלאגינים מה שמאט את האתר ויכול לפגוע בתפקוד שלו.

אנחנו ממליצים על תוסף אלמנטור שמפשט את עבודת העיצוב הגרפי של האתר וכולל עשרות רכיבים שאפשר לנהל כמו: תמונות, גלריות, סליידרים, וידאו, המלצות ועוד ועוד. למעשה אלמנטור לבדו יכול להחליף די הרבה פלאגינים שפעם היה צורך להתקין אחד אחד.

תוסף מומלץ נוסף הוא תוסף שיפור המהירות – Wp Fastest Cache.
יש המון כלים חינמיים לבדיקת מהירות האתר כמו pingdom.com. חשוב לעשות בדיקת מהירות לאתר שלכם ולבדוק שהוא עולה תוך לא יותר משלוש שניות. לפרט זה השפעה גדולה על חווית הגולשים ועל הקידום בגוגל.

וכמובן … תוסף קידום האתרים של יוסט – Yoast.
יוסט מאפשר שליטה על הנראות של האתר בגוגל, יצירת מפת אתר אוטומטית ועוד הרבה אופציות שיעזרו לכם לקדם את האתר שלכם בגוגל.

4. מבנה קישורים

הידעתם? גוגל מקדם יותר דפים עם  URL קצר.
תצוגה בחיפושים של URL שכולל משהו כמו page-id=133 בהחלט לא תורמת לנראות של האתר.

מה עושים?

  1. אם עוד לא קניתם דומיין תבחרו שם דומיין קצר יחסית מבינת תווים (תנסו עד 8-10 תווים אם אפשר). דומיין כמו muchmore.co.il הוא דומיין טוב – 8 תווים, muchmorewordpress.co.il למשל הוא אפשרות טובה פחות כי הוא ארוך מידי 17 תווים.
  2. אם אתם פותחים אתר וורדפרס חדש תוודאו שאתם בוחרים במזהה הפוסט במבנה הקישורים. אין צורך שהקטגוריה תתוסף ל URL. ובטח לא כדאי לבחור במשהו חסר משמעות שכולל מספרים.
  3. אם בחרתם במזהה הפוסט תחת מבנה הקישורים – כשאתם יוצרים פוסט חדש וורדפרס יוצר אוטומטית URL בעברית לפי שם הפוסט. חשוב לשנות את ה URL הזה לאנגלית ושוב לנסות לשמור אותו קצר.




לסיכום,
אנחנו מאמינים שאתר שנבנה כראוי על פלטפורמת וורדפרס הוא אתר שקל לנהל ולקדם אותו וישרת אתכם על הצד הטוב ביותר. לכל שאלה או הבהרה, אנחנו כאן info@muchmore.co.il.
בהצלחה!

רוצה שכך יהיה אצלך?

מזמינה אותך להיפגש איתי ונראה איך אפשר ליישם את זה בעסק שלך!
רק למלא את הפרטים, הקפה והפגישה עליי!

מזמינה אותך לשתף:)